O nas

Nadejszła wiekopomna chwila. Po 2 latach na blogspocie przechodzimy na własną domenę. Ten blog zostanie wkrótce zamknięty. Nie będzie już aktualizacji. Koniec. Od teraz zapraszam na


poniedziałek, 28 stycznia 2013

Street Food Polska TV w Warburger

Po pilocie całej serii, dzisiaj z dumą przedstawiam pierwszy epizod pierwszego sezonu SFP TV. Gościliśmy w warszawskim Warburgerze. Zapraszam do oglądania i komentowania:



18 komentarzy:

  1. Czy można się spodziewać jakichś negatywnych recenzji w filmikach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli trafimy na coś słabego, to tak. Ale tam gdzie byliśmy gotują ludzie z taka pasją i sercem, że nie było szans się przyczepić do czegokolwiek. I nie dostaliśmy porcji innych niż reszta klientów - dlatego staraliśmy się kręcić w godzinach otwarcia. Zresztą wystarczy wejść na fan page każdego lokalu i poczytać opinie :)
      Nie jechaliśmy po to, żeby słodzić, jechaliśmy zjeść i pogadać. A że było pyszne? :)

      Usuń
    2. Nie twierdzę, że słodzicie, bo pozytywnych informacji o Warburgerze nie brakuje. Ciekawi mnie tylko, kiedy zobaczę obrazek, kiedy rzucacie niedobrym burgerem o podłogę mówiąc, że kucharz pluje do zupy. ;)

      Usuń
    3. Haha, no nie wiem, wiesz - ja się nie nastawiam jadąc: ma być źle albo ma być super. Do końca nie wiem, czy np. stres kucharza nie zje i nie zrobi czegoś słabego. Teraz bylismy w 5 miejscach, 3 z nich znałem, bo już tam jadłem i mi smakowało. Dwa były nowe i nie wiedziałem co nas czeka. Ale we wszystkich było super.

      Usuń
  2. :D wygląda fantastycznie, chociaż procja dla trzech mnie. W dodatku bardzo estetyczne menu i pudełka. To lubię!
    A i Żorż! Wegetarianie ryb nie jedzą! Tylko warzywka i produkty pochodzenia zwierzęcego (mleko, ser itp). Wegenia rezygnują też z tych ostatnich ograniczając się do samych produktów roślinnych.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja znam osoby, które określają się mianem wegetarian i mięso ryb dopuszczają do diety, dlatego tak powiedziałem. Co ciekawe - dwie osoby z mad mosquito są raw foodowcami :)

      Usuń
    2. Właśnie to samo miałam napisać - wegetarianie nie jedzą ryb. Wszak ryba to też zwierzę. Osoba dopuszczająca spożywanie ryb to semiwegetarianin (http://pl.wikipedia.org/wiki/Semiwegetarianizm).

      A film rewelacyjny! Pobudziłeś mój apetyt,idę coś zjeść;-)

      Usuń
    3. Za trudne te podziały dla mnie :D Najważniejsze to cieszyć się jedzeniem ;)

      Usuń
  3. Sama recenzja lepsza, filmik profesjonalny, brak mi jednak tego fajnego klimatu jaki był na początku pilota :-) czepiam się, wiem ;-)
    do samego warburgera mam dość blisko i myślałam żeby się wybrać, ale póki co się nie złożyło. ceny w warszawskich burgerowniach nie skłaniają do częstych odwiedzin niestety :-(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marta, ale masz wiele burgerowni, gdzie ceny są dużo niższe, a burgery pyszne - np. Boca Burgers czy Soul Food Bus, polecam Ci dotrzeć na Stację Balon, tam oprócz burgerów są jeszcze quesadillas i kanapki (mega smaczne!). A raz na jakiś czas warto wybrać się na dobrego, drogiego burgera, np. do Warburgera właśnie :)
      p.s. Znowu nadużywasz emotek :P

      Usuń
    2. A ja właśnie mam odmienne zdanie. Zdecydowanie bardziej ta część mi się podobała, tamta, mimo że też sympatyczna, była troche zbyt sztuczna. Fakt, że mało tu tak na prawdę z recenzji, ale od tego jest blog. Poznianie właścicieli, ich podejścia do jedzenia - to właśnie to co chciałam usłyszeć.

      Usuń
  4. jestem za słaba żeby z tym wygrać! :-P ;-) :-D
    boca burger mówisz tańszy? , w takim razie zdecydowanie do przemyślenia. poczekam na filmik najpierw. stacja balon może na wiosnę jak będę nad Wisłą, tam to mam kawał drogi.

    swoją drogą dlaczego mój telefon nie zna słowa burger tylko uporczywie proponuje mi Bieber? zasugerował się tymi emotikonkami i proponuje mi słowa dostosowane do mojej grupy wiekowej? ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hłe hłe :D Jutro Twoja recka idzie ;) Nic nie zmieniłem.

      Usuń
    2. Ano, zobaczymy jak wyjdzie.
      Burgeratora jednak popełnię jeszcze na pewno (na początku lutego) bo mi się spodobało to pisanie ;)

      Usuń
  5. Jadłem, nie dobre. Spieczony, nie świerze warzywa

    OdpowiedzUsuń
  6. fajnie was zobaczyć :)

    co do filmiku, moim zdaniem - nie potrzebnie otwieracie burgery !! wygląda to okropnie. Na zewnątrz jest ok, ale przy otwieraniu sama papka - aż odrzuca. Ja wiem że mogą być mega smaczne.

    Poruszałem kwestię obiektywizmu wcześniej, wiem że SFP się rozwija, ale myślałem, że pójdziecie trochę w inną stronę - już w średnich klasach smartfonach są kamerki HD, moglibyście ewoluować i przygotowywać takie recenzje. Moim zdaniem teraz jest komercja, dwie kamery, dźwięk, pewnie jakiś montażysta. Niedługo program w TVN z kucharkiem w każdym burgerze. Martwi mnie trochę to, bo mogę się założyć, że z taką ekipą będzie mniej niż dotychczas negatywnych ocen. Pożyjemy, zobaczymy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będzie mniej, już Ci tłumaczę dlatego. Recenzje "pisane" na blogu pozostają, jak do tej pory, robione z zaskoczenia. Natomiast filmami chcemy promować lokale, w których będziesz mógł bezpiecznie i dobrze zjeść. To ma być taka lista "pewniaków". To są lokale, które odwiedziliśmy właśnie "z partyzanta", zjedliśmy i zachwyciliśmy się. Dlatego wybraliśmy je do filmów.

      Nie możemy wejść do lokalu cała ekipą i kręcić bez ostrzeżenia bo: jest to nielegalne, po drugie zależy nam, żeby pokazać w tych filmach nie tylko jedzenie, ale też ludzi, którzy je robią. Żeby właśnie opowiedzieli z czego to jest robione, skąd biorą składniki i pomysły itp.

      W nowej serii filmów postaramy się pokazać to co jemy również na przekroju.

      pozdrawiam

      Usuń

Czytaj także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...